Familiebedrijf Florèz

Nederland floreerde vroeger in de modebedrijven, die gerund werden door meerdere generaties uit dezelfde familie. Tegenwoordig zie je niet zo vaak meer dat een succesvol modebedrijf gerund wordt door mensen uit één familie. Bij Florèz is familie juist de basis van het bedrijf en meteen ook de reden van het grote succes. Het bedrijf is opgericht door Floris en Angéla in 2016. Zij koesterden de droom om ooit hun eigen draai aan de mode te kunnen geven. In 2016 gingen ze in zee met de oom van Floris, Cengiz. Cengiz bracht de nodige Know-how aan de tafel, hij heeft namelijk al meer dan 40 jaar ervaring in de mode, zowel in de modewereld van Amsterdam als Istanbul. Doordat Cengiz een eigen fabriek heeft, kunnen de communicatielijnen kort blijven. Zo wordt alle kennis, enthousiasme en gevoel voor mode samengebracht in een collectie, waar iedere vrouw blij van wordt.

Het geschenk van de sultan

Het Nederlandse koningshuis kreeg ooit als geschenk van de Turkse sultan tulpenbollen. Al gauw was het bewonderen van de mooie tulp niet alleen maar weggelegd voor de hoge adel. In heel Nederland ontstond een grote liefde voor dit bloemige geschenk uit Turkije. Vandaar dat Florèz de tulp als symbool gekozen heeft voor in het logo. Het symboliseert de harmonieuze samenwerking tussen Nederland en Turkije, dezelfde samenwerking heeft een fantastisch kledingmerk tot stand gebracht heeft.

Candiani Denim

Het is natuurlijk geen verrassing dat een familiebedrijf zoals Florèz graag samenwerkt met een ander voornaam familiebedrijf in de mode. Candiani is een denim weverij uit Lombardije in Italië, waar al door vier generaties de beste kwaliteit denim geproduceerd wordt. Tegenwoordig maken ze niet alleen de beste denim stoffen, de stoffen zijn ook nog eens duurzaam gemaakt. Alle kennis van dit 75 jaar oude bedrijf is toegepast om het productieproces duurzamer en beter voor het milieu te maken. Zo wordt er veel minder water en verfstoffen gebruikt voor het verven van de doeken, dan gangbaar is in de productie van denim. Florèz voert deze duurzame trend door in hun eigen productieproces. Zo wordt voor de washings geen stonewash gebruikt, maar een high tech 3D denim laser wash. In plaats van het grote verbruik van water en energie om de juiste wassingen te krijgen op een broek, kan er met de 3D denim laser met precisie en snelheid een fantastische wassing gecreëerd worden.

Florèz koop je Bij Juud

Een collectie vol met comfortabele modellen, zachte stoffen en de laatste mode hoort natuurlijk thuis in de winkel van Bij Juud. Ga voor het slim fit Bobbi model of juist voor een flare in het roze. Welk model je ook kiest, met een denim van Florèz uit de collectie van Bij Juud zit je altijd goed!